Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.
Wódka Jałowiec Polski, którą proponujemy, powstaje w wyniku dokładnej i dość czasochłonnej maceracji owoców jałowca, tak zwanych szyszkojagód. Aby była absolutna jasność, maceraty na owoce wytwarzamy oczywiście sami. Proces ten w łacinie określany terminem maceratus, w naszym języku oznacza po prostu: zmiękczać. Sama technika polega na ekstrakcji owoców lub ziół w wodzie albo alkoholu.
Jałowiec Polski, który ma zawartość alkoholu na poziomie 37,5% , zamknięty jest w butelce o pojemności 0,5l. Trzeba jednak podkreślić, że pochodzi z produkcji limitowanej, a każda sztuka z rozlewu posiada swój indywidualny numer. Jałowiec alkohol „odpoczywa” na tyle długo, by w pełni zharmonizował się jego aromat i smak. Można podawać go samodzielnie lub z dodatkiem goździka, cynamonu albo skórki pomarańczowej. Takie drobne, aczkolwiek znaczące dodatki pasują do niego wprost idealnie, dodają mu bowiem charakteru!
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.
Sprawdź nasze inne produkty!